Alla inlägg under februari 2012

Av Mimmi - 28 februari 2012 19:55

Hej världen!

Blev helt till mig när jag såg att gårdagens läsarsiffror var uppen i 20 läsare! 20! Det är typ lika många som i ringens brödraskap gånger två (plus två till)! Helt sjukt! och på tal om sjukt: jag. Jag misstänker att jag har maginfluensa. "Misstänker?" säger ni. Ja, jag har inte kräkts eller nått men jag mår illa och min kära mor var hemma både igår och idag för maginfluensa så jag misstänker att jag är lite smittad. Jag åkte därför hem från skolan idag två timmar efter att jag åkt till skolan, hade bara ett prov på engelskan, som gick bra, och åkte sedan hem med bussen 10.50 och kom hem och mådde jättedåligt. Sedan var jag hemma en stund, och började känna att jag var hungrig. Har ni haft den känslan någon gång? Att ni är både hungriga så ni skulle kunna äta upp ett helt kylskåp och mår illa så ni inte ens vill titta på mat samtidigt? Det var ungefär den känslan jag hade. Men jag lyckades äta, (Yay me!) och mådde ännu mer dåligt efter, så jag sov tills för en timme sedan. Jag hade en jättebra dröm om Eric Saade! jag måste nog berätta om drömmen för den var så rolig, eller snarare awesome.


Drömmen om Eric Saade jag hade idag när jag sov mitt på dagen för jag var sjuk:


Det börjar nog med att jag sitter vid samma bord som Eric vid en middag, med en massa andra människor, de flesta är hans "folk" (typ managers, dansare, producenter etc) och så sitter jag och min kompis Camilla där (Camilla byttes ut mot Hanna och Sara V ett par gånger, det är en dröm, sånt händer) och min kompis förklarade att jag är ett jättestort fan av Eric, han var trevlig och bjöd mig och min kompis på hans konsert med backstage pass och jag berättade om min "Chart of Awesomeness" vilket han tyckte var intressant och skrattade åt. Jag sa även att han låg på plats 137 på "Chart of Awesomeness" (vilket inte är sant, han ligger på 10:e plats, delat med Danny, Pepsi, Glee, Växjö Lakers och te) vilket gjorde honom lite besviken och ledsen. Jag sade även att ett giftemål mellan honom och Danny Saucedo skulle ligga på sjätte plats på samma lista (men jag inser nu att det borde ligga högre, ska ändra det sen). Jag skrattade och sa att: "Men det kommer ju inte hända." och trodde att han skulle springa iväg för att jag var creeper-stalky (vilket en sådan kommentar är) men han bara blev mållös och sade efter ett par minuter: "Weeell... Det kanske inte är så konstigt ändå." och berättade att han och Danny hade haft et förhållande i flera veckor, men inte vågat säga något till någon för de var rädda att media skulle jaga ner dem och att de aldrig skulle få något privatliv. Jag blev överlycklig av att höra detta och fick vara bestman på deras bröllop, och sedan levde vi lyckliga i alla våra dagar! Sedan vaknade jag av att pappa kom hem från jobbet. 


Vilka awesome drömmar man kan ha ibland. Jag drömde även någon konstig dröm om att det var vatten överallt och att man fick simma omkring i korridorerna i skolan. Det hade varit jättetufft att ha det så. Det skulle vara bra för man fick mycket träning av att simma hela tiden, men det skulle kanske inte vara bra för studierna. Man skulle ju inte kunna använda vanliga böcker, eller datorer heller för den delen. Men det skulle ju kunna gå med plastböcker och vattentäta tekniska prylar. Fast det skulle bli dyrt. Men det borde utredas, jag skulle tycka det blev asgrymt! 


Nej, nu har jag spekulerat länge nog, dags att avsluta dagens inlägg.


Tack och hej, leverpastej!

Av Mimmi - 27 februari 2012 19:33

Hej världen och alla andra i universum som råkar prata/förstå svenska!

Jag sitter nu här, nyduchad och fräsch efter en cykeltur runt hela lilla Rottne (det lilla gulliga samhället utanför Växjö där jag bor) och utdelande av biljetter till de som inte fått några på filmvisningen i Rottne förförra veckan eftersom det kom mer folk än vi trott. (Filmvisningarna är en del av Vi Ungas arrangemang för låg- och mellanstadiebarn i länen Kronoberg (där jag bor), Jönköping och Blekinge). Nu luktar mina ben kanel och äpple och jag vill nästan sitta lite och tugga på mina knäskålar för de luktar så gott. Men eftersom det skulle vara lite udda att sitta och tugga på sina knän så avstår jag och nöjer mig med att sitta och lukta på dem istället (inte för att det inte är konstigt det heller).


Men vad var det jag ville prata om idag? Det vet jag inte riktigt. Jag skulle ju kunna lägga in någon lite kommentar angående Danny/Eric, men det har inte hänt något nytt på den fronten (så vitt jag vet ;)) sedan igår, så jag kan ju berätta om min roliga dag istället. Jag har idag blivit totalt grundlurad av en lärare. Det är samma lärare som ligger på elfte plats på awesomenesslistan och kan uppfattas som läskig första gången man träffar honom men sedan inser är hur awesome som helst. Det var nog mitt fel från början, eftersom jag retades med honom (som jag alltid gör med lärare, jag är ju så asrolig och tuff) och skojade att han skulle jaga den röda pricken från min laserpekare (samma laserpekare jag alltid leker med mina katter med, och under dagen även skojat med jättemånga klasskompisar) han var smart och fångade min laserpekare istället för den röda pricken och jag gratulerade honom till att vara smartare än min katt och alla i korridoren (ett stort gäng klasskompisar) skrattade, inklusive läraren. Några minuter senare kom läraren (Paul) tillbaka till oss i gänget och sa till mig att han kunde få mig att springa iväg (det var han som var min superviser för min TOK-uppsats, och jag brukade springa ifrån honom när jag såg honom i korridorerna för att jag inte hade gjort det jag skulle) och skrämma mig, jag skrattade och undrade hur, varpå han frågar mig om jag skickat in min TOK-uppsats. Jag är ju helt övertygad om att jag gjort det för en och en halv vecka sedan, så jag tittar på honom och säger at jag har skickat in den. Paul fortsätter vara superläskig och säger att det står på IBs hemsida att jag inte skickat in den, jag argumenterar i tre minuter för att jag faktist har skickat in den, men börjar bli riktigt rädd, eftersom Paul är så allvarlig. Alla runt omkring mig tittar på debatten och min växande panik, det skulle inte förvåna mig om de började äta popcorn mitt i dramat, och jag ligger nära på gränsen till ett mentalt sammanbrott när Paul säger till mig att gå och logga in på IBs hemsida på hans dator och se om jag verkligen laddat upp min uppsats. Jag i min panik fattar inte att alla i min närhet börjar skratta när jag springer in i Pauls arbetsrum och är halvvägs inne på hemsidan för att bevisa att Paul har fel, när han säger så alla kan höra: "Du sa ju själv att jag är mer intelligent än din katt." och hela korridoren dör av skratt när jag inser att han lurat mig hela tiden som hämnd. Jag bjöd nog på det roligaste ögonblicket idag. Tja, det är ju alltid roligt att kunna underhålla folk, men jag var jätterädd ett tag.


Hu! Tänk om jag faktist misslyckats att ladda upp uppsatsen! Då hade jag ju fått gå om IB ett år. Hemskt. Nej, nu är det dags att göra sina läxor (wow! Imponerad av mig själv!), jag har ett prov i engelska imorgon, muntlig kommentar på en text. Måste se till att få ett godkänt betyg på detta, jag blev underkänd i samma uppgift på svenskan i juni, så jag har ju ganska dåligt självförtroende över detta. Men det ska ändras på! Här ska vi inte faila! Nu: Öva!


Tack och hej, leverpastej!

Av Mimmi - 26 februari 2012 22:43

Tjatja Bloggen!

Ew, säg till mig om jag någonsin använder den hälsningen igen. Usch. Det är sånt som läskiga videobloggare börjar sina inlägg med, jag vill inte bli sådan. Hu. Nej, nu är det dags att utvärdera gårdagens deltävling, and boy har jag mycket att säga om den?! Ska även snacka om lite andra småsaker sedan på slutet, till exempel min och min kompis idé om att skriva en lista över världens mest awesome saker, och på tal om awesome så övergår vi lite snyggt till Dagens Ämne:


MELODIFESTIVALEN DELTÄVLING FYRA


Ja, inga svårigheter, jag räknar upp bidragen och uttrycker min åsikt om dem.


Charlotte Perelli - En låt som man verkar ha hört förr. Inte dålig alls. Men jag förstår mig inte personligen på Charlotte och tycker hon är lite jobbig ibland, sjukt påkostad show och helt oförståeliga kläder. Jobbigt och over the top.


Opa! - Sämst ikväll. Helt sjukt dåligt faktist...


Dynasty - Jättebra! Hoppades på direktkvalificering till finalen tillsammans med Danny. Älskar låten, mycket bra, hejar på dem i Andra Chansen!


Lotta Engberg och Christer Sjögren - Christer Sjögren sjöng två toner, sen sprang min mamma ur rummet och bad mig att rädda henne, jag ville gärna följa efter. Jag tål inte den människan. Helt sjukt hemskt. Önskar att SVT skulle införa "Rösta emot"-nummer, så man kan ringa om man absolut inte vill att en låt ska vinna. Då skulle jag rösta mycket på denna låten. Och Sean "Den Barnslige" Banan.


Hanna Lindblad - Inte dåligt. Ganska bra låt, men rösten håller inte. Lite falskt i refrängen. Men den är säkert jättebra på skiva!


Axel Algmark - Först tyckte jag det var dåligt. I början när det lät som "Kom Igen Lena" fast med annan text och fel sångare, sen kom jag in i låten och började gilla den. Ser fram emot att se den i Andra Chansen på lördag.


Lisa Miskovsky - Bra låt som växer. Gillar dansarna i bakgrunden. En liten anekdot att tillägga om Lisa Miskovsky är att hon varit med i Vi Unga (samma organisation jag varit med i sedan födsel och är väldigt engagerad i) och uppträdde på Rixlägret (Vi Ungas sommarläger för hela landet) år 1993 (fyra veckor innan jag föddes) i Vindeln.


Danny Saucedo - När Gina presenterar Danny och han går upp på scen med "Popular" med Eric Saade som intromusik får jag hjärtklappning. Det är bara så uppenbart att han kommer gå vidare (och uppenbart att han och Eric borde gifta sig). Sedan börjar själva showen, och vilken show! Astuffa dräkter med Troninspirerade ljusslingor på. Helt GRYMT! Kastade mig på telefonen och smsade till Danny. Tyckte han skulle gå vidare, undrade bara vem som skulle få följa med honom. I'm feeling great, I'm feeling awesome, ja, Danny, jag också...


Ja, det var då mina åsikter om lördagens deltävling. På lördag intar vi Nyköping för att visa Andra Chansen. Hoppas att det blir en bra lottning i duellerna. Malmö var ett väldigt bra startfält. Jag tror Danny är det mest awesome som varit i Malmö Arena sedan jag var där i höstas. Hehe, ifall inte Eric Saade varit där, that is. Men nu, på tal om saker som är awesome så kan jag ju snacka lite om min och min kompis Mr Ferrari's idé om att skriva "The Chart of Awesomeness" vilket är en lista över de mest awesome sakerna i världen, skriven av mig. Det kommer ta ett tag att skriva denna lista färdig, eftersom allt måste utvärderas, men just nu ligger på första plats: 

  1. Aliens, Magic, Unicorns, Sports cars, Disney, Lord of the Rings, The Doctor, Hogwarts, Queen, Star Wars, Pigfarts
Jag borde även rangordna dessa saker, men jag vill inte välja, eftersom allt är så awesome. På andra plats ligger: Ben&Jerry's , jag, Barney Stinson, Bacon och rosa solglasögon. Jag funderar på om man kunde lägga in Star Wars som en subkategori till Aliens, och göra samma sak för Hogwarts och Magi. Man kan nog även lägga in The Doctor (huvudkaraktären i Doctor Who) under Aliens. Jag får utforska detta ytterligare och rådfråga min vän som ligger på plats nr 6 i listan (tillsammans med ett giftemål mellan Danny och Eric och Coca-Cola) vad han anser om det hela, eller om jag bodre utöka till en graf av något slag. Det finns även med en lista över saker som inte är awesome. Där finns Hannah Montana, Twilight, Fotboll, och lite andra icke-tuffa saker. 
Jag lovar att publicera listan när den är klar. Men nu är det dags att gå och lägga sig. 
Tack och hej, leverpastej!
Av Mimmi - 25 februari 2012 18:29

Hej hej!

Det börjar bli dåligt med inlägg nu på sportlovet. Jag har fullt upp med att göra ingenting och chilla. Det är mycket ansträngande och hårt jobb. Jag har lyckats kolla igenom tre säsonger av Wizards of Waverly Place och håller på att ladda ner säsong fyra och kolla på den också. "Åh, nej" tänker ni nu. "Hur mycket mer fjortisfasoner behöver vi stå ut med?" och jag svara bara: Förlåt, men jag råkar börjat gilla jättefjortisiga saker de sista veckorna. Jag misstänker att det är någon sorts åldersnojja, jag inleder ju mitt sista år som tonåring om bara sju månader. Jag går ju även ut gymnasiet om ännu färre månader, och har mina avslutningsprov om ÄNNU färre månader. Lite åldersnojja får man nog allt. Därav min nyfunna kärlek till Disney Channel (vilket jag har sett ner på hela min tonårstid) och min kärlek till Eric Saade och Danny Saucedo. Så dagens ämne kommer på grund av min nya förälskelse i Wizards of Waverly Place (och i synnerhet David Henrie som spelar Justin) vara: 


DISNEY CHANNEL


Jag tänker utförligt analysera detta fenomen och sätta fördelar mot nackdelar så vi får se vad slutdommen blir.


Vad jag gillar med Disney Channel: Wizards of Waverly Place, Sonny With A Chance, So Random, att det ibland (men tyvärr väldigt sällan) visas gamla filmer "In TECHNICOLOR" med Pluto, Piff och Puff, Musse och Kalle Anka. Ett gäng anda roliga serier tex The Suite Life On Deck. Ett gäng söta killar: Sterling Knight, Zac Efron *dräggel*, David Henrie (OMG GIVE MEEEE!!!!) och roliga tjejer: Demi Lovato, Ashley Tisdale, (jag kan inte fatta att jag säger detta:) Selena Gomez (trots att hon är ihop med Justin Bieber), Tiffany Thornton


Vad jag ogillar med Disney Channel: HANNAH MONTANA. Jag tål inte den människan. Miley Cyrus är nog den mest störiga person jag någonin hört talas om. Klarar inte av hennes röst eller hennes jobbiga skratt. Usch, nej, henne skulle jag klara mig bra utan. Dubbade serier så jag inte kan höra orginalet (är extra jobbigt när man skojar om Engelsk vs Amerikansk vs Australiensk dialekt eller gör ordskämt), störiga människor som: Miley Cyrus. Slut på listan. 


Jag vet inte riktigt vad jag kommit fram till här, men jag tror att jag visat att det finns för och nackdelar med allt (men nästan bara fördelar med David Henrie och Zac Efron). Min nya obsession av David Henrie är numera 20% av anledningen varför jag kollar på How I Met  Your Mother (60% är Barney) han spelar ju Teds framtida son. I alla fall. Det är dags att laga mat så den blir färdig i tid tills Melodifestivalen. Ikväll tävlar Danny med oddsen 1,05. Jag ser en potentionell vinnare i den killen. Han har ju startnummer 32 i hela tävlingen. Jag kommer visa statistik på startnummer 32 imon när jag även lägger upp mina ointressanta åsikter om dagens deltävling. Jag kommer även liveblogga på Twitter (jag heter wiiimzy på Twitter också) och sånt trevligt. Hoppas det inte var något jag glömde säga idag. Om det var något så skriver jag det på handen och lägger upp det imorgon (inte handen, bara vad jag skrivit där)


Nej, nu ropar mamma för sextonde gången.


Tack och hej, leverpastej!

Av Mimmi - 21 februari 2012 17:01

Hej igen efter en lång tid utan bloggning!

Jag har haft mycket skolarbete under de senaste dagarna, men nu är det klart! Tänkte lite såhär i efterhand ge mina synpunkter på Melodifestivalens tredje deltävling. Jag livebloggade på Twitter under programmet, men det var det såklart ingen som brydde sig om *gråter stora tårar* aaaanyway, dags att prata om:


MELODIFESTIVALEN DELTÄVLING TRE


Youngblood - För en tjejig tjej som älskar allt fjortisaktigt som typ, Eric Saade, och typ, pojkband, så tycker jag att detta är ganska störigt. Inte bra låt, inte bra sång, inte bra show. Blä, illa. Förstår inte hur de gick vidare (eller, jo, det gör jag, för kvällen var mycket dålig i allmänhet). Bad att någon skulle ta tillbaka EMD (mest för att jag vill se Danny så han och Saade kan gifta sig)utan att tänka mig för.


Maria BenHajji - Jag gillade denna låten! Tyckte den förtjänade bättre än sista plats för kvällen. Synd.


Mattias Andréasson - Hehehe, sa jag något om EMD. Hihihi. Men allvarligt, Mattias borde inte satsa på en solokarriär, det är tydligt att Erik och Danny är de två awesome i laget och att Mattias mest är med för att ED låter konstigt. Men i all seriositet, låten är ganska bra. Trodde först att den skulle gå vidare, men blev överbevisad av svenskafolket.


Love Generation - De hade sparat in på kläderna genom att inte ha båda benen eller armarna. Låten är ganska bra, trodde den skulle gå till Andra Chansen, men inte då...


Carolina Wallin Pérez - En ganska tråkig låt. Inte mycket att säga.


Andreas Johnsson - Ännu en tråkig låt, trodde inte den skulle gå till Andra Chansen.


Molly Sandén - "Why Am I Crying?" Well, för att Eric Saade gjort slut med dig kanske? Just a thought. Molly sjunger bra, men låten är samma som förra gången hon var med (även om den var om att inte vara ledsen utan om hur mycket hon älskar sin pojkvän aka Eric Saade) och den är väl bra, även om jag av princip ogillar att hon är bra, eftersom jag är på Erics sida... 


Björn Ranelid feat Sara Li - Denna låten skulle vara sjukt grym om man bara gjorde den lilla ändringen att stänga av Ranelids mikrofon och gömma honom under scenen. Sara Li är jättebra, tycker bara synd om henne som måste stå ut med den läskiga gubben som tar hennes spotlight. 


Ja, detta var då mina åsikter. Ville inte att några bidrag skulle gå vidare. Inga var tillräckligt bra. Är det bara jag som tycker att i år hara varit ett dåligt Melodifestivalår? Det kan ju bero på att Saade inte är med, men ändå. Jag hoppas att han ska vara med i finalen och uppträda och vara så awesome att alla röstar på att han ska vinna. Sedan bildar han och Danny en duo som kallas Daric och är Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest. I Azerbajan vinner Sverige överlägset och Danny friar till Eric på scen och de gifter sig, skaffar ett barn, en barnflicka (jag) och har en underbar familj och lever lyckliga i alla sina dagar och har roliga äventyr med barnflickan och hennes pojkvän Darren Criss och hennes bröder Joey Richter och Joe Walker. Eric och Dannys son och hans kompisar hittar på hyss tillsammans med barnflickan och det är aldrig en tråkig minut i hushållet Saucedo/Saade. 

Det låter som en jätterealistisk dröm! *drömmer sig bort*


Nej, i all seriositet. Det är dags att avsluta dagens inlägg, jag ska få besök av en gammal vän som heter Camilla. Ska bara leka lite till med min katt och min laserpekare :D


Tack och hej, leverpastej!

Av Mimmi - 16 februari 2012 17:49

Hej världen!

Idag har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra! Nej, det var inte att krypa baklänges över Stortorget utklädd till Svampbob. Jag lade upp en länk till min blogg på Facebook. Jag vet inte hur många som kommer läsa, eller hur många som kommer tycka jag är en självupptagen liten fjortis (vilket jag själv tycker jag är) men jag hoppas att jag inte får för mycket läskig kritik. 


Jag borde egentligen just i detta nu sitta vid min dator och skriva på min Extended Essay. Men jag sitter ju vid min dator och skriver, så det är ju två rätt av tre! (Å vad jag är duktig på att skjuta upp saker!) Oj, jag hann göra ett långt avbrott där och prata i telefon angående ett läger jag planerar, men eftersom jag har viktigare saker för mig (Extended Essay) så avstår jag från att vara huvudansvarig (i alla fall för tillfället) och fortsätter jobba på mitt blogginlägg. 


Jag noterade att min kära vän Elena antagligen läst mitt senaste blogginlägg eftersom hon kommenterade på länken på Facebook. Jag måste i framtiden se upp med vad jag skriver så ingenting blir fel, eftersom jag nu har världens ögon på mig (LOL! Jag har Elenas ögon, men det är nära nog) så jag måste skriva sanningen om allt och inte ljuga. Jag borde nog svära den där ordern man svär innan man vittnar i domstol. Det hade nog varit bra. Eller, kanske inte. Jag skulle ju åka i fängelse om jag sedan råkade ljuga! Nej, det är nog bäst att hålla mig till att säga så som Jonas Gardell säger om sina självbiografier: "Det är sanningen så som jag upplevde den" Det är lite skillnad från Jan Guillous uttalande om sin självbiografi Ondskan: "Allt i romanen är den fullständiga sanningen" när man sedan undersöker detta upptäcker man att inte ens arkitekturen av skolan han gick på var rätt. I boken förklaras det åtskilliga gånger att huvudkaraktären är med i skollaget i simmning, när det i verkligheten inte ens fanns en simhall på skolan. BUSTED! Haha, det var lite det reaktionen alla hade när vi diskuterade det på Svenskan. Lille Janne, han är minsann lite speciell. 


Nej, nu är det nog snart dags för mat, me nförst ska jag skriva 200 ord om varför Severus Snape är en missförstådd hjälte. (Det är vad min Extended Essay handlar om)


Tack och hej, leverpastej!

Av Mimmi - 15 februari 2012 22:15

Hej!

Jag upptäckte lite tidigare att jag väldigt ofta avslutat mina inlägg genom att berätta att jag är hungrig och måste äta något innan jag svälter. Jag analyserade detta lite (typ i tre minuter) och kom fram till att jag ofta glömmer bort att äta när jag kommer hem från skolan och istället börjar göra andra saker. Eller ibland beror det på att jag inte äter så bra mat i skolan, eller att det var länge sedan jag åt lunch (jag har väldigt långa skoldagar). Annars kan det ju bara bero på att mat gör folk glada och det är ju bra at avsluta sina inlägg med en glad ton, för att ingen ska vara sur :) , oj, var det min första smiley? Det tror jag nästan bestämmt att det var! Jag kan inte minnas att jag skrivit smileysar i vanliga texter sedan den tiden då man hade Bilddagboken.


Oj, Bilddagboken. Det var minsann länge sedan! Vilket tillhåll för fjortisar det var. Underbara tider! Jag kan minnas att jag aldrig nämnde mina kompisar vi namn i inläggen utan istället skrev deras initialer för att de skulle veta att det var dem jag skrev om. Jag tror att jag kände mig lite som Gossip Girl när jag gjorde det, jag hade även alltid avslutningen "Ni vet att ni älskar mig" på varje inlägg. Jag hörde förresten att Gossip Girl är avslöjad. Var det sant? Var det Georgina som var Gossip Girl? (jag slutade kolla när Jenny Humphrey blev utslängd, hon var min favorit) Men vad var det jag pratade om? Just det, Bilddagboken. Jag hade alltid en nedräkning till julafton och ibland till min födelsedag och skolavslutningar sist i inlägget också. Kanske skulle börja med det här också, för att skapa lite julkänsla! :D oj, ännu en smiley. Värst vad jag brer på med dem idag! (sense the irony) Men som sagt, Bilddagboken. Jag förstod mig aldrig riktigt på det. Ett gäng fjortisar som tävlade om vem som kunde ha minst kläder på sig på bilder och få flest kommentarer från läskiga creepers. 


Men det är ju inte Bilddagboken jag hade tänkt diskutera idag! Jag ville ju gratulera mig själv för att jag är så duktig på att skriva uppsatser! 

Jag skickade nyss in en uppsats som ska vara klar imon. Vi fick uppsatsfrågan i november (eller var det oktober?) och jag började på min uppsats: kl 13.45 idag. Jag hade ett litet mentalt breakdown precis innan jag började när jag insåg att jag aldrig skulle få den klar och fick panik när jag insåg att jag skulle bli underkänd i hela kursen (vilket gör att jag inte skulle få något diplom och behöva gå om ett år. IB är inte ett vanligt program), men eftersom jag har världens bästa Elena (the cool, the awesome, the amazing, the one and only!) som bästa vän, så gick det ganska bra ändå. Hon hjälpte mig att stukturera upp hela uppsatsen, även om jag vet att hon hellre skulle gjort andra saker (wink, wink), typ skrivit mejl till en viss person (wink, wink), och förklarade allt så jag förstod precis vad jag skulle göra. Sedan skrev jag, och skrev, och skrev lite till, ända tills jag för typ en timma sedan blev helt totalt klar med uppsatsen och nu aldrig behöver oroa mig för den igen. 

Det känns lite som om jag utmanar ödet genom att sitta här och vara överlycklig. Mina vidskepliga sidor lockas fram och säger till mig att sluta var glad, något kan gå fel på vägen. Alltså ska jag istället dricka en kopp te och läsa en bok. Det låter som ett jättebra sätt att spendera en onsdagkväll på!


Tack och hej, leverpastej!

Av Mimmi - 14 februari 2012 21:00

Hej alla kärleksglada människor!

Själv så måste man ju under dagen stå ut med alla de människor som gör sina kärleksförklaringar på Facebook, till personer de varit ihop med i en vecka. Är det bara jag som tycker det är lite väl överdrivet ibland? Vem har sagt att man är mer kär bara för att det är Alla Hjärtans Dag? Måste man köpa presenter till varandra bara för att det är ett speciellt datum? Är det inte bättre att alltid påminna varandra om att man älskar varandra (men helst inte på Facebook, då blockeras man från min News Feed), än att bara bry sig den 14:e februari? Men, som sagt, det är ju bara min åsikt. Den kanske skulle ändras om jag inte var Forever Alone. 


I alla fall, det var inte Alla Hjärtans Dag jag skulle diskutera idag. Det var faktiskt någonting annat, men jag kommer inte ihåg riktigt vad det var som skulle sägas, så jag fortsätter med att bara prata om olika saker som jag tycker är kul att nämna, utan att ha ett Dagens Ämne.


Först kan jag hurra lite över en otroligt lätt skoldag. Jag började kl 11.40 och hade Teater, där vi inte gjorde något speciellt (eller snarare: jag behövde inte göra något speciellt), och sedan hade jag Matte, där jag istället läste mejl från lärare som berättade för mig att jag kommer ha prov på de lättaste böckerna vi läst (vilket gjorde mig mycket glad) och ett mejl från min SYV som sa att jag inte ska ge upp angående min önskan att gå Juristprogrammet i Göteborg, även om jag inte har rätt betyg. Efter den halvtimmeslektionen slutade jag, gick till biblioteket, hämtade ut en bok, gick till skomakaren och hämtade mina skor, hittade en jättemysig affär som jag tyvärr inte hann utforska innan bussen gick hem. Jag gick hemifrån kl 10.35 och var hemma 15.35 Ganska okej dag. 


Jag har även idag hunnit anmäla mig till Högskoleprovet, betala telefonräkningen lågt i förväg, sålt biljetter till morgondagens filmvisning (en del av det vi gör i ungdomsorganisationen Vi Unga i Kronköpinge län) och löst ett par problem som uppstod (de är inte intressanta så jag ska inte prata om dem). Har även hunnit svara på 40 teorifrågor till körkortet och hjälpt en vän med en Svenskaläxa. Sen när jag är färdig med dessa aktiviteter, och inte längre kan skylla på att de måste göras, sätter jag mig istället här, och på Facebook, för att kunna skjuta upp arbetet med min TOK-uppsats, som har 600 (helt värdelösa) ord (varav 200 är svärord) utav de 1200 som ska vara skrivna färdigt på torsdag. 


Men nu ska vi prata om någonting kul istället! Jag och min vän Mickis (mickisdahl.bloggplatsen.se) tänkte tilsammans göra ett videoblogginlägg. Vi kom på den helt brilljanta idéen tidigare idag när vi snackade om hennes senaste blogginlägg (vilket var sjukt roligt, om teknologi i vårt samhälle), och tyckte att vi var otroligt smarta (vilket vi är) och tänker göra detta videoinlägg så snart som möjligt. Tyvärr går vi inte i samma klass, eller i samma årskurs för den delen, men vi ska försöka spela in det omedelbart. AWESOME!


Ja, nu är det nog dags att faktist skriva de där 1200 orden. Eller så använder vi Copy+Paste... men det gör jag nog inte med närmre eftertanke... Det känns som fusk på något sätt... (undrar hur?)


Tack och hej, leverpastej!

Ovido - Quiz & Flashcards