Alla inlägg under april 2012

Av Mimmi - 30 april 2012 11:44

Tjabba, tjena, hallå! (vi säger så)

Nu har det gått tre dagar sedan jag såg Avengers på premiären, och har äntligen kommit över det och lugnat ner mig (i alla fall så lugnt jag kan bli under omständigheterna). Jag tänker alltså skriva en liten recension på filmen och ge den betyg, och säga ifall ni borde se den eller inte. Dagens ämne blir då (ganska logiskt) :


AVENGERS


(innan jag börjar vill jag bara säga att jag ej är en äkta nörd, har ej läst Marvels serietidningar, så har bara filmerna att utgå ifrån)


Filmen börjar spännande, fortsätter bra och avslutas i total asgrymhet med en slutscen som bäddar för en uppföljare (när, när, när?!?!). Men det är bara att titta på rollistan så fattar man att det kommer bli awesome. Hur kan det gå fel när Ironman, Nick Fury, Captain America, The Hulk, Thor och Loki är inblandade? Jag lovar: Detta blir årets film! (vänta lite... The Hobbit kommer i december... Hmmm, de får dela första plats) Ingenting känns mäktigare än när Thor och Ironman slåss i skogen och Captain America måste avbryta dem. Alla superhjältar är astuffa,och man älskar dem allihop, vilket gör att man vrider sig i plågor när de är elaka mot varandra.

Förutom att vara en asgrym film rent innehållsmässigt så är det även en sjukt snygg film (och jag snackar inte om Chris Evans muskler). Effekterna är grymma och snyggt gjorda. 3D effekterna är inbäddade på ett bra sätt, som snarare skapar ett djup i bilden än skickar ut saker i ansiktet på en, så det blir aldrig obehagligt eller svårt att se på (vilket det ofta blir när man är på 3D bio). Jag måste säga att denna filmen är nära på att slänga ner Titanic från förstaplatsen på listan över bästa filmer jag någonsin sett (men lyckas inte ta sig förbi den, och inte heller förbi Lord of the Rings-triologin), den är så sjukt otroligt grym. Men innan man ser Avengers måste man först ha sett Thor, Ironman, Ironman 2, Captain America och kanske även Hulkfilmerna (fast det har inte jag gjort, för jag aldrig tyckt Hulken var intressant)

Betyg på filmen: 12/10 (tolv av tio möjliga poäng) Poängskalan räckte inte till.

Om ni inte har sett den: Gå och se den innan Hulken äter upp era strumpor! 

Om ni har sett den: Gå och se den igen! 


Nu går vi då över till mina små funderingar över filmen, samma tankar som jag tror många har. 

Filmens stora fight sker i Manhattan. Var bor Spiderman? Manhattan. Var bor Fantastic Four? Manhattan. Varför hjälper de inte sina fellow superhjältar i deras time of need? "De är ju andra karaktärer från andra serier, det är klart de inte är där när Avengers slåss." tänker den olärde. FEL! säger jag och Sheldon Cooper. Fantastic Four, Spiderman och Avengers tillhör alla samma bolag: Marvel, och lever i samma universum. Varför är då inte Fantastic Four där och hjälper Spiderman när han har problem med Venom, Sandman och New Goblin på samma gång? (observera att jag nu endast snackar om filmerna) Visst att de kanske inte måste känna Spiderman och hjälpa honom som person, men i alla fall försöka göra något åt skurken som rånar banker/dödar folk/tar gisslan de också! Kanske ser de på någon monitor att "Ojdå! Nu håller Dr Octopus på att bygga en reaktor som kommer förstöra hela staden, men det är lugnt, för lilla Spiderman är på väg dit. Det kommer han säkert klara av. Vi är forskare allihopa och har mer koll än honom, och vi är äldre än honom, men det är lugnt! Han fixar det säkert!" Och nu, i Avengers, när New York blir invaderat av Loke och hans utomjordiska armé, så är de inte i närheten att hjälpa till. Okej, Spiderman kanske hade lektion eller nått, eller så var han upptagen med att få sjukt grymma bilder av händelsen som han kunde sälja till The Daily Bugle. Det är jag ganska okej med. Men Fantastic Four? Vad hade ni för er som var så vansinnigt mycket viktigare än att rädda er hemstad (kan jag tillägga att ingen av Avengers medlemmar kommer från New York?)? Var ni ute i rymden och skaffade krafter så hade jag förstått er. Men jag betvivlar att det var så. "De kan ju inte vara med i Avengers-teamet, eftersom Human Torch och Captain American är samma kille." säger någon. Sant. Chris Evans spelar både Human Torch och Captain America. Det är nog det största problemet. Hur tänkte Marvel nu? Ja. Han är en bra skådespelare och gör båda rollerna mycket bra. Men, men, men... Nu kan ju aldrig Fantastic Four träffa Avengers, och gå med i deras värld, för alla skulle tycka: "Är det inte konstigt att Captain America (som är typ 90 år gammal btw) ser exakt likadan ut som Torch (fast med mer muskler och mindre eld)." För även om man stryker Captain America och säger att han dog eller nått så skulle ju fortfarande de andra i Avengers veta hur han såg ut, och tycka det var konstigt. Om det nu inte visar sig att Steve Rodgers (Captain America) är farfar eller morfar eller nått till Sue och Johnny Storm (Invisible Girl och Human Torch). Vilket hade varit slightly creepy men även ganska roligt. 

Men jag hörde någonstans att man ville göra en nystart på Fantastic Four, likadant som man gjort på Spiderman, och alltså ha nya skådespelare i alla roller. Jag hoppas inte det händer, för jag börjar bli trött på remakes av filmer, och gillar inte riktigt att skådespelare byts ut (ett av de största problemen med Batman enligt mig). 


Oj. Nu har jag verkligen gått över min word count! Jag hade visst mycket att säga angående denna underbara film. Men nu är det dags att säga adjö och börja obsessa över nästa Marvel-film: The Amazing Spiderman (som är en remake... men ändå). 


Klart slut, Hulkentjut!

Av Mimmi - 25 april 2012 17:15

Hej alla glada! (och ni som är sura också, jag vill ju inte diskriminera någon!)

Nu var det verkligen länge sedan jag sist skrev något här på min lilla blogg. "Varför är hon tillbaka? Vi hade det ju så lugnt och skönt utan henne!" tänker ni. Jag förstår er och håller lite med. Det här med bloggande är ju ganska dumt egentligen. Det fyller egentligen ingen riktig funktion. Det är bara ett sätt att visa hur självupptagen man är och ett patetiskt försök att finna acceptans i vårt hysteriska samhälle. Men jag säger: Screw that! Jag får väl vara en patetisk fjortis som söker någon som bryr sig om alla ointressanta saker hon skriver. Haha, vilken knäppis jag är. Vad ska jag då prata om idag? "Kom till poängen någon gång." tänker ni. Haha! Joke's on you! Jag har ingen poäng! Jag bara babblar på tills någon stoppar mig, och eftersom jag är ensam hemma just nu så kan ingen stoppa mig! Förutom min mage... Jag har inte ätit på sex timmar, börjar bli smått hungrig. 


Men helt totalt allvarligt. Jag har verkligen inget att säga idag. Jag skulle ju kunna göra e jättelång redogörelse för allt jag gjort sedan jag sist skrev ett inlägg, typ att jag var på Eric Saades konsert i Växjö och att den var riktigt bra (tro inte på vad Mixis säger, hon sa till mig att hon inte hatade det), och att man blir lycklig av att se hur roligt han verkar ha på scenen. Jag skulle kunna berätta om hur grym jag var på Högskoleprovet (1,3 poäng) och hur mycket jag inte kommer ihåg hur kul jag hade på kvällen efter det. Jag skulle kunna berätta att jag blivit vald till Andra Vice Ordförande för Kronköpinge Distrikt och om hur roligt det var på vårlägret. Jag kunde även skriva om hur jag pluggar inför Final Exams (helt sjukt totalt mycket) eller om hur jag börjat titta på The Big Bang Theory och älskar den serien. Jag skulle kunna berätta hur mycket kul jag hade i helgen i Karlskrona med nya DS för Kronköpinge och hur kul det var att träffa nya människor där! Vi var på Boda Borg och mitt lag var sjukt totalt grymmast (fast kanske inte...(fast jo, vi var asgrymma)). 


Nej, istället för att prata om dessa grymma sakerna så ska jag prata om saker som inte handlar så mycket om mig (även om det antagligen kommer handla om mig eftersom jag är så självupptagen). Nej, men nu när jag ska börja skriva jätteviktiga saker så vinner min hunger över mig. I nästa inlägg kommer jag diskutera fotboll (ja, helt sant! Jag kommer prata om FOTBOLL!!) så missa inte det!


Klart slut, varulvstjut!


P.S Det kommer även massa kommentarer på Eurovision Song Contest och alla länders bidrag i framtiden. Det kommer bli AWESOME!! D.S

Ovido - Quiz & Flashcards